Barn och unga Kalmar konstmuseum

Konst väcker nyfikenhet och på konstmuseet väcker vi nyfikenheten på konst! Konsten kan vi använda som utgångspunkt i allt som rör och berör. Den sätter i gång de kreativa processerna i oss. På vardagarna är den pedagogiska verksamheten för unga vid Kalmar konstmuseum riktad till grundskola, gymnasieskola, universitetet och vuxna. Kalmar Konstmuseum är en fantastisk plattform och utgångspunkt för skolor och olika pedagogiska verksamheter, där vi arbetar utifrån konstmuseets varierande utställningar. Här kan man hitta teman och arbetsområden som bland annat berör de olika skolämnena.

Besök gärna Kalmar konstmuseums hemsida för aktuell information om utställningar, program, konstpedagogiska visningar och workshops.

https://www.kalmarkonstmuseum.se/barn-unga/for-skolan/

BOKA VISNING

En visning tar i regel 1 - 1,5 timme beroende på utställning och grupp. Har du som pedagog speciella önskemål eller idéer så kontakta vår konstpedagog för diskussion. Kontakta oss också gärna om du har frågor kring våra olika verksamheter för barn och unga.

För att få en fri resa med KLT boka minst två veckor i förväg. Gäller för grundskola och gymnasium.

 

Ateljén

Ateljén på Kalmar konstmuseum är en skapande verkstad för barn och unga  i förskola/skola. Besöket inleds med en visning. Under visningen fokuserar vi på barn och ungas frågor och nyfikenhet. I ateljén får man en skapande utmaning. Fantasin och kreativiteten sprudlar och barnen arbetar i stort och smått. Vi tar emot studiebesök och har kompetensutveckling för pedagoger. Verksamheten är ett samarbete mellan Barn-och ungdomsförvaltningen/Kalmar kommun och Kalmar konstmuseum.

För mer information https://www.kalmarkonstmuseum.se/barn-unga/ateljen-forskola-ak-6/

 

Skapande skola

Klicka på bilderna nedan för att se pdf-en i originalformat.

 

Aktuella utställningar

Kontakt

Veronica Lindblad
Koordinator för projekt och pedagogik
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Monica Alskans
Skapandepedagog
0480-45 30 56
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ann-Helene Franksson
Skapandepedagog
0480-45 30 56
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Senast uppdaterad

1 juni 2022