Vi arbetar med barn och ungas rätt att komma i kontakt med professionell scenkonst!

Riksteatern Kalmar läns Barn och unga-verksamheten riktar sig först och främst till skolan. Vi ansvarar för och förmedlar ett subventionerat scenkonstutbud till skolorna i länet varje termin samt ser till att föreställningarna i utbudskatalogen håller hög kvalitet och professionell standard. Utbudet riktar sig till åldrarna 2-18 år och består av scenkonst i form av teater, dans och samtida cirkus.

Vi arbetar även med att skapa mötesplatser och kompetensutveckling för skolkultursamordnare och skolkulturombud i länet, för att ytterligare stärka scenkonstens och kulturens ställning i skolan.

Boka scenkonst till skolan

Varje termin förser Riksteatern Kalmar län kommunerna i länet med ett subventionerat scenkonstutbud bestående av ca 25 föreställningar fördelade över målgrupperna 2-18 år. Dessa föreställningar är samlade till en utbudskatalog vilken i digital form återfinns på denna hemsida. 

Föreställningar bokas genom att kommunens skolkultursamordnare för förskola och grundskola respektive gymnasieskolans skolkulturombud fyller i anvisad blankett och innan sista beställningsdag skickar in den till Riksteatern Kalmar läns scenkonstkonsulent för barn och unga. Nämnda blankett tillhandahålls av just barn och unga-konsulenten. 

Subventionen består av att Riksteatern Kalmar län betalar kostnaden för boende och resa i samband med bokad föreställning. Det är endast föreställningarna i utbudskatalogen som subventioneras, om ingen annan överenskommelse har gjorts med scenkonstkonsulenten för barn och unga. 

OBS! Riksteatern Kalmar län subventionerar inte Skapande Skola-projekt. Vid ansökan om Skapande Skola anstår det den sökande att se till att alla kostnader för projektet täcks.

Har man frågor kring bokningsförfarandet eller utbudskatalogen är man välkommen att kontakta scenkonstkonsultenten Anna Flensburg.

Kontakt

Anna Flensburg
Scenkonstkonsulent Barn och unga
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.