Musik för barn och unga är en av Länsmusikens viktigaste och mest omfattande verksamhet. I musikprogrammen presenteras en bredd av genrer och även musik som den unga publiken normalt inte kommer i kontakt med men som är angeläget att väcka intresse för.

Se vår utbudskatalog >

Vårt nuvarande utbud och Skapande skola finns att läsa om på vår hemsida eller att se på Boumusikplay.

Musik som produceras i länet

Länsmusiken är ett nav av musikutbud och regionalt musikliv och där vi erbjuder såväl upplevelser som pedagogiskt arbete. Vad som är unikt med Länsmusiken är att vi producerar egna konserter och pedagogiska projekt. Vi förmedlar också en del utvalda produktioner från resten av Sverige men vi skapar framför allt eget material för just våra målgrupper. Länsmusiken ser därför till att musiker och artister i vår region får arbete tack vare att vi tar in dem i vårt utbud. Våra produktioner för skola och kommuner är upp till 50% subventionerade av den totala kostnaden. Vi har också ett internationellt samarbete mycket tack vare vår orkester Camerata Nordica.

Under 2021 startade Länsmusiken Barn och Unga en digital playkanal för att kunna möta de behov som fanns i samband med pandemin. Här finner ni vårt aktuella utbud, digitala konserter som alla kan ta del av: boumusikplay.se

Övrig information finner ni på vår hemsida: https://lansmusiken.se/barn-och-unga

Kontakt

Carolina Johansson
Producent Barn och Unga
070-654 00 32
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.