Bildkonst- och formområdet i Kalmar läns uppdrag är att främja människors möjligheter att möta konst, formgivning och design. Verksamheten ska vara en resurs för det regionala konstlivet, stärka de professionella konstnärernas villkor genom att erbjuda kunskapshöjande aktiviteter, projekt, uppdrag inom offentliga gestaltningar och kontaktnät för konstnärerna att vara yrkesverksamma regionalt och nationellt.

Uppdraget innebär även att arbeta för att barn och unga ska få möta det professionella konstlivet genom besök på konstinstitutioner och i projekt där fria utövare arbetar konstpedagogiskt som exempelvis genom konstkollo och Skapande skola projekt. Meningen är att ge kunskap om konstområdet till barn och unga samt stimulera till eget skapande.

På den regionala sidan för konst i Kalmar län www.konstikalmarlan.se hittar du information om konstnärer, gallerier, konstföreningar och konstprojekt. Kontakta gärna oss som arbetar regionalt med bildkonst- och formområdet i Kalmar län vid frågor om konstnärer som arbetar konstpedagogiskt.

Kontakt

Anneli Berglund
Bild- och formutvecklare
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Veronica Lindblad
Koordinator för projekt och pedagogik
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Senast uppdaterad

18 september 2023