Om föreställningen

"Sen kom vintern" bygger på Per Gustavssons Augustnominerade bok med samma namn.

Den handlar om en hare som är stadd i sina vanor. Varje dag besöker haren sitt trädgårdsland för att se till sina morötter. Det enda som stör harens vardag är den lömska räven som dyker upp än här, än där. Haren måste alltid vara på sin vakt.

En dag vaknar haren upp och känner inte igen sig själv i spegeln. Den annars bruna pälsen har blivit vit. Haren har svårt att förlika sig med förändringen, tills den dag då den vita pälsen räddar haren från att bli upptäckt av räven i det vita vinterlandskapet. Räven ser inte alls haren trots att de bara är en meter ifrån varandra. Den vita pälsen var inte så dum att ha i alla fall, visade det sig!

Obanteatern gestaltar berättelsen om harens första möte med vintern på sitt sedvanliga humoristiska och lekfulla sätt. "Sen kom vintern" är en berättelse som handlar om förändring och hur man reagerar på den. En genomtänkt detalj med föreställningen är att bilderna från Per Gustavssons bok återges som projicerade bakgrunder på en filmduk och utgör på så vis en viktig del av föreställningen och dess scenografi.  

Ensemble: Obanteatern
Medverkande: Tomas Fingal och Magnus Ödéhn

Information

TURNÉPERIOD: VT 2024
ÅLDER: 3-6 år
PUBLIK: 100 barn och vuxna
LÄNGD: 35 min 
FST/DAG: 3
SPELYTA: 6 x 6 m
TAKHÖJD: 3,3 m
ELKRAV: 2 x 10A
MÖRKLÄGGNING: Ja, önskvärt
BYGG/RIVTID: 2,5 h / 1,5 h
LOGEBEHOV: 2 män
ÖVRIG TEKNISK INFO: Scendjupet 6 m beror på att fonden är en backprojektionsduk och merparten av scendjupet går åt till att få upp projektionens storlek. I mindre rum kan scenbygget ställas diagonalt med projektorn i ett hörn. Och på mindre scener kan dekoren ev. ställas upp framför scenkanten för att vinna djup. 

Kostnad

Föreställningspris: 12500 kr, inkl. traktamenten (moms 0%)
Andra och tredje föreställningen samma dag och plats: 8400 kr
Första föreställningen andra dagen på samma plats: 10500 kr, inkl. traktamenten

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonst-konsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor och bokning - Kalmar län

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Senast uppdaterad

19 februari 2024