Om föreställningen

"Den osynliga" är en berättelse om Ninni och hur hon får följa med till Muminfamiljen för att bo hos dem. Ninni har tidigare bott hos en tant som skrämt henne så till den milda grad att hon har blivit alldeles tyst. Och helt osynlig.

Hos Muminfamiljen får Ninni vara med på allt. Familjen med det stora hjärtat inkluderar Ninni i alla sina bestyr och sakta men säkert blir Ninni allt mer synlig. När mamman i familjen blir ansatt är det Ninni som sätter ner foten och då händer det - hon får tillbaka sin självkänsla och blir synlig igen!

Att bli sedd och älskad är viktigt för ett barns utveckling. Att bli ett osynligt barn är inte svårt. Att som liten mötas av ironi och hjärtlöshet kan leda till att man varken förstår humor eller lär sig vad omtanke är, och då är det kanske enklast att inte ta någon plats alls. I Teater Peros föreställning får vi uppleva vad brist på kärlek kan leda till, men också se hur tillgången på kärlek kan göra underverk.

"Den osynliga - en föreställning om kärlek" är baserad på en novell av Tove Jansson. Föreställningen spelas med teckenstöd (TAKK - tecken som alternativ och kompletterande kommunikation) vilket betyder att vissa ord förstärks med tecken.

Ensemble: Teater Pero
Medverkande: Ulf Eriksson, Magnus Lundblad och Barua L Magnusdóttir 

Information

TURNÉPERIOD: HT 2024
ÅLDER: 6-9 år
PUBLIK: 60 personer
LÄNGD: 30 min 
FST/DAG: 2
SPELYTA: 5 x 5 meter
TAKHÖJD: 3 meter
ELKRAV: 2 x 10A, separata uttag
MÖRKLÄGGNING: Ja, ett krav
BYGG/RIVTID: 2,5 h / 1,5 h
BÄRHJÄLP: 1 person
LOGEBEHOV: 1 dam + 1 herr

Kostnad

Föreställningspris: 15 500 kr, inkl. traktamenten (moms 25%)
Andra föreställningen samma dag och plats: 10 000 kr

Erbjudande HT24
Riksteatern Kalmar län erbjuder 2 föreställningar (samma dag och plats) för 20 000 kr (exkl moms 25%).

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonst-konsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor och bokning 

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.