Om föreställningen

"Den magiska boken" är en föreställning som tar med barnen in i böckernas förunderliga värld. I mitten av scenen står en Pop Up-bok i storformat som omedelbart fångar barnens intresse och är en given wow-faktor då den både går att öppna och har sidor att vända, precis som en riktig bok.

Berättelsen tar oss med till den afrikanska savannen, där vi får möta den ständigt nyfikna lilla elefanten som är så väldigt frågvis. När ingen av elefantens vänner kan svara på frågan "Vad äter en krokodil till middag?" ger sig den lilla elefanten helt sonika iväg för att själv söka rätt på svaret. 

Sagan om hur elefanten fick sin snabel är baserad på en barnbok av Rudyard Kipling. Med sin iscensättning av denna berättelse vill Awake Projects inspirera barnen att utforska världen med en nyfiken blick. Att våga vara nyfiken är vägen till mänsklig utveckling.

Barnen blir integrerade i föreställningen på ett pedagogiskt sätt och hjälper till att föra historien framåt genom sång och glada tillrop. Barnen både sjunger med och gör tillhörande rörelser i de välkomponerade men enkla i betydelsen lättsjungna melodierna.

Utöver sin målande berättarteknik och den förtrollande scenografin, arbetar dessutom skådespelarna med teckenstöd (TAKK - tecken som alternativ och kompletterande kommunikation).

Ensemble: Awake Projects
Medverkande: Hanna Björck och Maria Sendow

Information

TURNÉPERIOD: HT 2024
ÅLDER: 3-6 år
PUBLIK: 50 personer, eller enligt överenskommelse
LÄNGD: 35 min 
FST/DAG: 2
SPELYTA: 5 m bredd x 4 m djup
TAKHÖJD: 2,5 m
ELKRAV: 1 x 10A
MÖRKLÄGGNING: Nej
INFO LOKAL: Föreställningen kan både spelas i mörklagda rum och i rum med fullt dagsljus så som klassrum och bibliotek.
BYGG/RIVTID: 1,5 h / 0,5 h
BÄRHJÄLP: 1 person
LOGEBEHOV: 1 stycken (dam)
ÖVRIG TEKNISK INFO: Ensemblen tar med sig eget ljus och ljud.

Kostnad

Föreställningspris: 9500 kr, inkl. traktamenten (moms 25%)
Andra samma dag och plats: 7000 kr

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonst-konsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor och bokning

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.