Om föreställningen

Det är sent på dagen. I förskolans fönster sitter två barn och spanar efter sina mammor. De är sist kvar. Ingen av dem vill bli allra sist. 

Medan de väntar börjar barnen fantisera om vems mamma som ska hinna fram först. De börjar duellera och försätter den andras mamma i allt knivigare situtioner. Barnens lek blir ett actionäventyr där mammorna är hjältar som ger allt vad de har och lite till.

Att vinna är barnens mål, men när en av mammorna kommer på efterkälken känns leken inte längre kul. Innan dörren till förskolan öppnas har barnen enats. "Ingen kommer först - och ingen kommer sist!"

"Min mamma är snabbare än din" är baserad på den Augustprisnominerade boken med samma namn av Emma Virke och Johanna Hellgren. Teater Barbara erbjuder med sin föreställning ett fartfyllt äventyr med mim och musik, där barns fantastiska fantasi och inre liv synliggörs på bästa möjliga sätt.

Ensemble: Teater Barbara
Medverkande: Kristoffer Pettersson och Anna-Riina Virtanen 

Information

TURNÉPERIOD: HT 2024
ÅLDER: 3-7 år
PUBLIK: 60 barn + pedagoger
LÄNGD: 30 min 
FST/DAG: 2
LOKAL: Liten scen, blackbox, samlingsrum, bibliotek och liknande
SPELYTA: 4 x 4 m
TAKHÖJD: 2,4 m
ELKRAV: 2 x 10A
MÖRKLÄGGNING: Önskvärt, inget krav
BYGG/RIVTID: 1 h / 0,5 h
BÄRHJÄLP: Ingen
LOGEBEHOV: 1 dam + 1 herr
SPRÅK: Föreställningen ges på svenska, men finns också i en tvåspråkig version där en skådespelare talar finska och den andra svenska.

Kostnad

Föreställningspris: 11800 kr, inkl. traktamenten (moms 0%)
Andra föreställningen samma dag och plats: 8000 kr

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonst-konsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor och bokning

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.