Om föreställningen

Mary är alldeles ensam. Efter att hennes föräldrar har dött av tyfus i det koloniala Indien, skickas hon till den engelska landsbygden för att bo hos en morbror som hon aldrig har träffat. Deras första möte blir allt annat än hjärtligt och ärligt talat verkar morbrodern inte vilja ha något med Mary att göra.

Visserligen finns det tjänstefolk i det stora huset och något litet ord kan Mary få byta med dem men de är för det mesta strängt upptagna med att utföra sina arbetsuppgifter. Så Mary lämnas åt att planlöst vandra omkring i det stora huset och i trädgårdarna runt omkring. 

Det är på en av sina vandringar som Mary upptäcker att en del av trädgården är avspärrad och låst. Så konstigt! Värre är förstås de ljud som hon hör om nätterna när hon ska sova. Det låter som om någon ligger och gråter. Men när Mary frågar tjänstefolket om gråten, eller om den låsta trädgården för den delen, är det ingen som vill svara. Vad är det för mystiskt ställe som hon har kommit till?

"Den hemliga trädgården" är baserad på Frances Hodgson Burnetts klassiska roman från 1911 med samma namn. Det är en spännande berättelse om två ensamma och oälskade barn som upptäcker livet och naturens kraft att läka tillsammans. 

Teater 23 använder hela sin skicklighet för att skapa en magisk föreställning där publiken via en vridscen innehållande hela fem olika rum, får uppleva en trädgårds skiftningar efter årstiderna som passerar, en sagovärld från en svunnen tid och en tidlös berättelse om barns utsatthet och om deras överlevnad.

Ensemble: Teater 23
Medverkande: Gunilla Andersson, Gustav Bloom, Björn Löfgren och Cajsa Svensson

Information

TURNÉPERIOD: HT 2024
ÅLDER: 8-11 år
PUBLIK: 80 totalt (barn och vuxna)
LÄNGD: 75 min 
FST/DAG: 2
SPELYTA: 9 m bredd x 13 m djup, vilket inkluderar teaterns medtagna sittplatser.
TAKHÖJD: 3,3 meter
ELKRAV: 1 x 16A
RÖKMASKIN: I föreställningen förekommer rökmaskin.
MÖRKLÄGGNING: Ja, ett krav
BYGG/RIVTID: 5 h / 2,5 h
BÄRHJÄLP: 2 personer
LOGEBEHOV: 2 dam + 2 herr
LOGEBEHOV MÄN: 2
ANTAL TURNERANDE TEKNIKER: 1
ANDRA LOKALKRAV: Golvet behöver vara fritt och plant. I föreställningen förekommer rökmaskin.

Kostnad

Gage för en föreställning: 15 000 kr (plus moms 25%)
Gage för andra föreställningen samma dag och plats: 11 900 kr

Traktamente à 290 kr/dygn för fem personer tillkommer.

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonst-konsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor och bokning

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.