Om föreställningen

Molly har ett problem. Hur hon än bönar och ber köper hennes mamma bara tråkiga och oglamorösa lågpriskläder till henne. Inte konstigt att hon känner sig grå, osynlig och töntig när hennes kompisar i skolan har så mycket finare kläder!

En dag upptäcker Molly en magisk spegel. I spegeln ser Molly en flicka som är klädd precis så som Molly önskar att hon vore klädd - i vackra, glimrande kläder. Flickan i spegeln sträcker ut sin hand och bjuder över Molly till sin värld.

I landet Flärd går alla klädda i vackra kläder, Molly också. Hon får ta av sig sina gråa, tråkiga bylten och klä sig i glittrande, vackra konstverk till kläder. Men det är en lyx som bara gäller i landet Flärd. När hon vill återvända hem måste hon byta tillbaka till sina vanliga kläder igen.

Molly återvänder till den magiska spegeln och landet Flärd gång på gång. Hon kan inte hålla sig därifrån. När hon försöker berätta om vad hon har hittat för de där hemma, är det inte heller någon som tror på henne, varken mamma eller bästa kompisen. De vanliga kläderna känns gråare och gråare för varje besök i landet Flärd, för varje gång som Molly måste byta tillbaka. Kanske skulle hon helt sonika bestämma sig för att stanna kvar och inte återvända hem?

Ensemble: Expressteatern
Medverkande: Victoria Dedekam, Vidisha Mallik och Olivia Skoog

Information

TURNÉPERIOD: HT 2024
ÅLDER: 9-11 år
PUBLIK: 75 personer (rumsteater, platt golv)
100 personer (scen/salong)
LÄNGD: 50 min 
FST/DAG: 2
SPELYTA: 8 m bredd x 5 djup
TAKHÖJD: 2,75 meter
ELKRAV: 1 x 16A
MÖRKLÄGGNING: Ja, önskvärt men inget krav
BYGG/RIVTID: 3,5 h / 2 h
BÄRHJÄLP: 1 person
LOGEBEHOV: 1 (dam)
ANTAL TURNERANDE TEKNIKER: 1

Kostnad

Gage för en föreställning, inkl. traktamenten: 13 000 kr (moms 0%)
Gage för andra föreställningen samma dag och plats: 11 500 kr

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonst-konsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor och bokning

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.