Min allra bästa vän

Om föreställningen

Inanna och Eva är bästa vänner. En dag måste Eva flytta. Efter en incident i klassen blir livet i skolan outhärdligt för Inanna. Hon klarar inte av ensamheten och de sociala maktspelen, och ger sig därför iväg för att leta rätt på Eva. 

Resan förändrar Inannas syn på sig själv och hennes relation till bästa kompisen. Hon lär sig att vänskap inte är något statiskt utan något som förändras. Hon lär sig också att man kan vara vän med flera. BFF är bara ett fånigt påhitt. Att vara kompis räcker finfint.

En oväntad person ger Inanna rådet att skriva ner allt hon känner i en bok, i stället för att slåss och skrika när hon blir arg. Inanna skriver om när hon gav sig av för att hitta Eva och allt som hände henne på resans gång. Berättelsen är så bra att hon får läsa upp den inför klassen. 

Föreställningen "Min allra bästa vän" är som en roadmovie i teaterform. Det händer mycket och inte minst utvecklas Inanna själv av allt som hon får vara med om. Tematiken och budskapet är tydligt. I en värld där BFF är viktigare än allt, är det svårt för den som inte har någon. Vad berättelsen visar är att vänskap är så mycket större än en BFF, en bästa kompis för alltid. Det finns många olika sorters vänskap. Ibland hittar man vänner på de mest oväntade ställen. Det gäller bara att se dem och ta till vara på dem.

Ensemble: MolièreEnsemblen
Medverkande: Nora Ericson och Katja Wester

 

Information

TURNÉPERIOD: HT 2024
ÅLDER: 9-11 år
PUBLIK: 90
LÄNGD: 50 min 
FST/DAG: 2
SPELYTA: 6 m bredd x 5 m djup
TAKHÖJD: 2,7 meter
ELKRAV: 2 x 10A, jordade och separata uttag
MÖRKLÄGGNING: Ja, önskvärt
BYGG/RIVTID: 2,5 h / 1,5 h
BÄRHJÄLP: 1 person
LOGEBEHOV: 1 dam

Kostnad

Gage för en föreställning, inkl. traktamente: 14 500 kr 
Gage för andra föreställningen samma dag och plats: 10 000 kr 

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonst-konsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor och bokning

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.