Om föreställningen

Tre clowner ska redovisa sitt grupparbete om manlighet. Med humor, clownnäsa, halvmasker och en stor portion igenkänning tar de sig an uppgiften "Vad är manlighet?".

Varför letar sig unga killar till gamla normer för manlighet? Varför väljer de gängens machokultur i stället för jämställdhetens ljusa framtid? Vilka är deras egna manliga förebilder? Är det kanske pappa? Eller Ironman? Eller någon annan?

"Spela man" är en föreställning som riktar sig till barn i mellanstadieåldern. Det är en bra tid att bli medveten om omedvetna könsroller. Den s.k. manlighetens roller kommer att påverka pojkarna/männen resten av livet, vilket så klart har stor betydelse för deras liv och deras relationer till tjejer/kvinnor och till andra pojkar/män. Dotterbolaget granskar i sin föreställning mansrollen men gör det på ett humoristiskt sätt som inte skuldbelägger pojkarna.

För det är dags att ändra mansrollen. Att vara pojke är att snart bli man. Tack vare ett samarbete med Postkodstiftelsen kan Dotterbolaget erbjuda skolorna ett mycket förmånligt paket där både föreställningen "Spela man" och ett pedagogiskt arbete bestående av workshops och lärarmaterial ingår. Inga extra kostnader tillkommer alltså.

Ensemble: Dotterbolaget
Medverkande: David Andersson, David Carmel och Daniel Gustavsson


Information

TURNÉPERIOD: HT 2024
ÅLDER: 10-12 år
PUBLIK: 70 per föreställning och 15 killar/workshop
LÄNGD Föreställning: 50 min
LÄNGD Workshop: 60 min 
FST/DAG: 2
LOKALER: Kan spela i aula, gymnastiksal och på scen. Workshopen behöver klassrum med separata rum för killar respektive tjejer.
SPELYTA: 6 x 6 meter
TAKHÖJD: 2,6 meter
ELKRAV: 2 x 10A
MÖRKLÄGGNING: Ja, ett krav
BYGG/RIVTID: 2,5 h / 1,5 h
BÄRHJÄLP: 1 person
LOGEBEHOV MÄN: 1
ANTAL TURNERANDE TEKNIKER: 1
ANDRA LOKALKRAV: Efter föreställningen erbjuds workshops som en del av paketet. Workshopsen är för killarna i grupper av max 15 stycken och utförs av en medföljande pedagog. För tjejerna och deras lärare har ensemblen ett material som de får arbeta vidare med. För dessa workshops behövs separata rum/klassrum.

Kostnad

Gage för en föreställning och 3 st workshops (för killarna): 9 000 kr (inkl. traktamente, exkl. moms 25%)

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonst-konsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor och bokning 

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.