En utomhusföreställning där elever som vill, ges möjlighet att medverka. Vi inspireras av rösträtts-manifestationerna från början av 1900-talet. Av sångerna, plakaten, talen, kläderna mm. Kvinnors Röst en hyllning till demokratins viktigaste kärna, valdeltagandet. Att rösta är att i tystnad vid valurnorna påverka samhället vi lever i. Att ta plats. 1921 tog Sverige ett stort kliv mot allas möjlighet att ta denna plats, jämlikt. Danskonsten, en konstform som domineras av kvinnor, arbetar också med att ta plats - och kommunicerar viktiga värden utan ord. Vi undersöker hur dansen kan kommunicera demokratins kraft. Hur rörelsen, med historisk blick, kan synliggöra det jämlika valet.

Koreografi: Lotta Gahrton i samarbete med de medverkande
Musik: Hugo Alfvén, Lise-Lotte Norelius
Text: Ellen Kleman
Medverkande: Sofia Castro, Lotta Gahrton, Hui-Han Hu, Tanja Tuurala, Caroline Östberg

SKAPANDE SKOLA: I workshopar bygger eleverna, under vår ledning, egna rörelsefraser på tema demokrati. Eleverna får inblick i hur en koreografi skapas och får prova på en kreativ process i mini-format. Workshoparna tar emot en klass i taget och är ca 45 min.
De som vill kan sedan delta med sina danser, tillsammans med de professionella dansarna, i föreställningen (kanske på skolgården eller på annan plats i det offentliga rummet). Processens omfattning är beroende av skolans schema och möjligheter, men vi tänker oss 1 workshop/klass. För de som vill delta i föreställningen blir det ytterligare några träffar. Man kan även tänka sig att enbart de som vill medverka är med på workshopar.

TURNÉFAKTA

Målgrupp: åk 6 - gymnasiet
Maxpublik skolor: beroende av plats.
Scenyta: skolgård eller liknande ca 10x10m fri yta Teknik: elurtag för PA-system med mikrofon. Max antal föreställningar per dag: 2

Antal medverkande: 6
Pris: 25 000:-/förest
Resor, boende, traktamente: Tillkommer
Ev Workshops: Tillkommer 5000:-/workshop m max 30 personer Kontaktuppgifter: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hemsida: www.lottagahrtonprod.se

Producerad med stöd av Region Stockholm, Stockholms stad och Blå Huset i Tensta