It’s all too beautiful

Om föreställningen

”It’s all too beautiful” är en varm föreställning om epa-traktorer, poesi, psykisk hälsa och transidentitet. Berättelsen utspelar sig i småstaden Fagersta och handlar om vänskapen mellan Viktor och Danne. Genom projicerade filmer får vi inledningsvis följa de bästa kompisarnas uppväxt när de är iväg och fiskar eller bara kör runt med Viktors epa-traktor med tejpat avgasrör. Men trots att de är bästa vänner visar det sig att det finns saker som de inte vågar berätta för varandra. Viktor kämpar med depression och självskadebeteende. Danne brottas med sin könsidentitet.

När själva teaterföreställningen börjar, har vi lämnat det förflutna och befinner oss i nutid. Viktor och Danne är vuxna. Viktor ska just stänga sin bilverkstad och håller på att plocka ihop för dagen när Danne kommer in. Danne, som plötsligt flyttade under vårterminen i nian utan att förklara varför, har bestämt sig för att söka upp sin bästa polare från barndomen. Men han gör det som Marie. Vad säger man när ens bästa polare från uppväxten plötsligt står framför en som en tjej, i stället för den kille som man minns?

För Marie är det första gången som hon återvänder till samhället där hon växte upp sedan hon slutade använda namnet Danne och kom ut som Marie. Hon är nu en etablerad poet och hon skriver på en diktsamling om hur det var att växa upp i en håla.

Med humor och smärta gestaltar Teater Tropos mötet mellan två vänner som har betytt mycket för varandra. Deras minnen av barndomens glädjeämnen och ångest varvas med deras vuxna jags försök att förstå varandra och återfå sin förlorade vänskap. Det är inte enkelt, men ingenting är omöjligt.

”It’s all too beautiful” är en dramatiskt spännande, upplysande och angelägen skildring av ungas sökande efter sin identitet, i en tid då så många unga mår dåligt. Föreställningen blandar film, teater, musik och poesi på ett tilltalande sätt.

Ensemble: Teater Tropos
Medverkande: Conny Petersén och Lina Petersén

 

Information

TURNÉPERIOD: HT 2024
ÅLDER: 16-19 år
PUBLIK: 90
LÄNGD: 55 min
FST/DAG: 2
SPELYTA: 6 meter x 6 meter
FRI TAKHÖJD: 3 meter
ELKRAV: 1 x 16A
MÖRKLÄGGNING: Ja
BYGG- OCH RIVTID: 3 h/ 1,5 h

Kostnad

Pris för en föreställning: 9 500 kr, inklusive traktamenten

Andra föreställningen samma dag och plats: 7 500 kr.

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonstkonsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor och bokning - Kalmar län

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Senast uppdaterad

13 mars 2024