A Hundred Words For Snow

Om föreställningen

Rorys pappa var en äventyrare. Eller egentligen var han lärare i geografi, men Rory vet att han drömde om att vara något mer än så. När han plötsligt går bort, ser Rory det som sin uppgift att förverkliga pappans dröm: att få uppleva Nordpolen.

Rory fattar sitt beslut, klär sig i sina varmaste kläder, packar en resväska, "lånar" mammas kreditkort och ger hon sig av. Det blir en äventyrlig resa via Norge och Grönland mot Nordpolen. Men det blir också en inre resa för Rory där hon via allt som  hon får vara med om också kommer till självinsikt, finner ro i sin sorg och får en förnyad relation till sin mamma. 

"A Hundred Word For Snow" är en varm, rolig och gripande berättelse om en tonårig flickas behov av att få sörja sin döda far på sitt sätt. Hon vill inte sitta hemma och gråta över en kopp te. Hon behöver göra något, ta sig för något. Så hon ger sig iväg - som så många skäggiga män gjort före henne, bara det att hon är en tonårstjej och sålunda en helt annan sorts hjälte och huvudperson för den här berättelsen, med allt vad det innebär i form av ett ungdomligt tilltal i de rappa och träffsäkra replikerna och en referensram som utgår från ungdomars erfarenheter, tankar och intressen. 

Ensemble: Gothenburg English Studio Theatre
Medverkande: Aviva Wrede


Information

TURNÉPERIOD: HT 2024
ÅLDER: 16-18 år
PUBLIK: 150 st
LÄNGD: 1 h 25 min (ingen paus)
SPRÅK: Engelska
FST/DAG: 2
SPELYTA: 7 m bredd x 7 m djup
TAKHÖJD: 3 meter
ELKRAV: 1 x 32A eller 2 x 10A separat säkrade uttag 230V. 3-fas.
MÖRKLÄGGNING: Ja
BYGG- OCH RIVTID: 4 h/ 2 h
BÄRHJÄLP: 1 person
LOGEBEHOV KVINNOR: 1 st

Kostnad

Pris för en föreställning: 12 500 kr
Andra föreställningen samma dag och plats: 9 000 kr

Traktamente à 260 kr för en person per dag tillkommer.

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonstkonsulenten.

Frågor och bokning - Kalmar län

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Senast uppdaterad

13 mars 2024