Vind - blås mig!

Om föreställningen

I den här fantastiska föreställningen, som är helt och hållet inriktad på och framtagen för eleverna i den anpassade grundskolan, tar Big Wind sig an William Shakespeares drama "Stormen" och förvandlar den med hjälp av dans, sång och poesi till "Vind - blås mig!". 

En musiker och tre dansare ikläder sig de olika rollerna och tar med publiken till Calibans ö, Mirandas skog och Prosperos magiska kula! Det handlar om kärlek, magi och naturkrafter. 

"Vind - blås mig!" är en interaktiv föreställning där den som vill också ges möjlighet att vara deltagare i skådespelet. Den framförs som en s.k. relaxed performance vilket innebär att publiken kan komma och gå som de vill.

Ensemble: Big Wind
Medverkande: Johanna Ehn, Katarina Eriksson, Bronja Novak Lindblad och Magnus Pettersson Marcinkowski 

Eftersom den här föreställningen är tänkt för barn och unga med intellektuella funktionsvariationer genomförs den i två steg.

STEG 1 - FÖRBEREDANDE BESÖK
Ensemblen kommer till skolan och träffar barnen i ett klassrum där de känner sig hemma. De lär känna barnen genom dans-, musik- och teaterlekar. Det är samma lekar som sedan utspelas i själva föreställningen och som barnen därför kommer att känna igen nästa gång när det är dags för teater.

STEG 2 - FÖRESTÄLLNING
Efter några dagar eller någon vecka kommer alltså ensemblen tillbaka och träffar barnen igen. Då känner alla igen varandra sedan förra gången. Den enda skillnaden är att man denna gång ses i ett teaterrum som ensemblen har byggt på skolan eller annan plats. Nu är det dags för själva föreställningen, med allt vad det innebär vad gäller full scenografi, kostym, ljus och musik. 

FÖRBEREDELSEMATERIAL FINNS
Ett gediget och pedagogiskt genomtänkt förberedelsematerial finns framtaget för både lärare och elever. Det innehåller illustrerade häften med fotografier (som bildstöd) samt tillgång till musik och filmer.

 

Information

TURNÉPERIOD: HT 2024
ÅLDER: från 7 år, anpassad grundskola
PUBLIK: 12 barn + medföljande vuxna (max 12 stycken)
LÄNGD FÖRBESÖK: ca 45 min 
LÄNGD FÖRESTÄLLNING: ca 60 min 
FST/DAG: 2
SPELYTA: 8 m bredd x 10 m djup
TAKHÖJD: 2,7 meter
ELKRAV: 1 x 10A, 230V
MÖRKLÄGGNING: Ja, önskvärt
ANDRA LOKALKRAV: Produktionen är flexibel men behöver att avskärmat utrymme att spela på. Vidare kan föreställningen inte spela på en upphöjd scen. Publiken sitter i en cirkel på golvet runt spelplatsen. Det ska vara möjligt för publiken att komma och gå vid behov - en s.k. relaxed performance. 
BYGG/RIVTID: 2 h / 1 h
BÄRHJÄLP: 1 person
ANTAL TURNERANDE TEKNIKER: 1
LOGEBEHOV: 3 dam + 1 herr

Kostnad

Gage för en föreställning (innehållande de båda stegen): 35 500 kr (exkl. moms 25%)
Gage för andra föreställningen (innehållande de båda stegen) samma dag och plats: 23 000 kr 
Traktamente à 290 kr per person och dygn för fem personer tillkommer. 

ERBJUDANDE  HT24
Riksteatern Kalmar län kommer att erbjuda ett rejält bidrag till gaget. Exakt summa går inte att fastställa på förhand utan får anpassas efter varje kommuns behov och i dialog. 

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonst-konsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor och bokning

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Senast uppdaterad

15 Maj 2024