Om föreställningen

Vid första anblicken en klädställning! En vanlig klädställdning på vilken det hänger tre galgar. Två av dem har kläder på sig: en röd klänning och en ljusbrun rock. Men det visar sig att skenet bedrar. För inuti rocken gömmer det sig någon. Så tittar ett huvud fram, följt av två ben och två händer.

"Klädställningen" är en lekfull, kreativ och originell föreställning som bygger på luftakrobaten Regina Baumanns förflyttning mellan galgar, klädesplagg och klädställning. Hon visar upp all sin skicklighet i en rad olika cirkustricks.

"Klädställningen" är en cirkusföreställning utan krav på vare sig hög höjd eller riggpunkter. Den kan med andra ord spela i många olika slags scenrum.

Ensemble: Regina Baumann
Medverkande: Regina Baumann

Information

TURNÉPERIOD: VT 2025
ÅLDER: 6-9 år
PUBLIK: 200 barn och vuxna, beroende på lokal
LÄNGD: 30 min 
FST/DAG: 2
SPELYTA: 4 x 4 meter
TAKHÖJD: 3,20 meter
ELKRAV: Vanligt eluttag
MÖRKLÄGGNING: Ja, ett krav. 
BYGG/RIVTID: 1 h / 0,5 h
BÄRHJÄLP: 1 person
LOGEBEHOV: 1 stycken (dam)
LOKAL TEKNIK: Ensemblen önskar använda lokal ljus- och ljudanläggning.

Kostnad

Föreställningspris: 15000 kr
Andra föreställningen samma dag och plats: 8000 kr
Traktamente à 290 kr per dygn för en person tillkommer.

OBS! Regina Baumann utgår från Härnösand. Bokning av endast en föreställning är därför inte möjligt. Det behövs minst tre bokade föreställningar. Dessa tre måste inte nödvändigtvis vara inom samma kommun, men väl inom Kalmar län. Någon form av turnéslinga behövs i så fall.

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonst-konsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor och bokning

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.