Om föreställningen

Uppfinnaren Ett är mycket nöjd med sin senaste uppfinning. Med hjälp av blålera från Ribbersborg, slajm från hobbyaffären och lite lite jordgubbssaft har hon skapat Huvudsaken.

Huvudsaken kan se, höra och tala. Den är programmerad att lystra till sitt namn, följa Ett med blicken, svara på tilltal och processa information. Som om inte det vore tillräckligt börjar Huvudsaken även anamma nya förmågor. Hon börjar fråga varför?, därefter formulera följdfrågor och till slut även göra egna analyser och dra slutsatser. Huvudsaken kan t.o.m. hitta på egna sagor. 

Ett är överlycklig över sin framgång med den nya avancerade uppfinningen och stolt som en tupp när en amerikan hör av sig och vill köpa Huvudsaken för väldigt mycket pengar. Men kan Ett göra det, kan hon verkligen sälja Huvudsaken? Huvudsaken har ju blivit som en vän som alltid finns där, en sagoberättare som aldrig tröttnar och nästan som en helt riktig person. 

"Huvudsaken" är en föreställning om verkliga och overkliga kompisar, om maskiner och människor men också om en lek med en pappkartong.

Ensemble: Banditsagor
Medverkande: Mathilda Becker och Anna Lundström

Information

TURNÉPERIOD: VT 2024
ÅLDER: 4-7 år
PUBLIK: 45
LÄNGD: 30 min 
FST/DAG: 2
SPELYTA: 3 x 3 m  
ELKRAV: Inga 
LJUD: Tar med eget.
MÖRKLÄGGNING: Nej, behövs ej
BYGG/RIVTID: 1 h / 0,5 h

Kostnad

Gage för en föreställning (inkl. traktamenten): 10500 kr
Gage för andra föreställningen samma dag och plats: 5000 kr (exkl. moms 25%)

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonst-konsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor och bokning - Kalmar län

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Senast uppdaterad

19 februari 2024