Natten är dagens mor

Om föreställningen. 

Norénklassiker på Byteatern Kalmar Länsteater i höst.

Den 4 november har Natten är dagens mor av Lars Norén premiär på stora scenen. – En av Sveriges störste dramatiker har gått ur tiden och detta är ett sätta att hylla honom och hans dramatik.

För regin står Mattias Nordkvist, som kanske är mest känd för sin roll i tv-serien Vår tid är nu. – Mattias är en lyhörd, humoristisk och varm regissör som genom att han är skådespelare i grunden, kan ta sig an en sådan här pjäs tillsammans med skådespelarna. Han ser humorn i det svarta och kommer tillföra otroligt mycket till arbetsprocessen i hans sätt att vara, säger Monica Wilderoth.

– För mig är Natten är dagens mor den bästa svenska pjäs som skrivits. I mitt tycke svensk teaterhistoria. Jag är barnsligt lycklig över att få regissera den för publiken i Kalmar, säger Mattias Nordkvist som själv spelat den äldre brodern när föreställningen sattes upp på Göteborgs stadsteater 2014.

Nu spelas den rollen av Edvin Bredefeldt, från Byteatern Kalmar Länsteaters fasta ensemble, som får sällskap på scen av Annika Hallin, Dan Johansson och David Bengtsson. – Vi har verkligen fått ihop ett dreamteam med den här ensemblen! Pjäsen kräver mycket av skådespelarna och jag är så glad för att det är just dessa fyra som ska gestalta familjen, säger Mattias Nordkvist. Repetitionerna börjar i september. Föreställningen spelar sedan i november och december. – Jag tror att publiken kan förvänta sig en mustig och omvälvande resa när dom ser vår föreställning. Vi har alla en familj på ett eller annat sätt. Och jag tycker nog att Natten är dagens mor är ett klassiskt familjedrama i ordets bästa bemärkelse. I original är föreställningen över fyra timmar. I Byteatern Kalmar Länsteaters version har Mattias Nordkvist bearbetat den till 2,5 timmar inklusive paus. – Det är alltid svårt att bearbeta pjäser som man redan tycker är fulländade. Det har varit en utmaning verkligen. Men jag tycker jag har fått till en fin bearbetning väldigt nära originalet.

Natten är dagens mor spelas på Byteatern Kalmar länsteater nov-dec 2022.

MANUS: Lars Norén
Regi: 
Mattias Nordkvist
Scenografi/kostym: Linda Wallgren
Ljus: 
Målgrupp: gymnasiet åk 3 och unga vuxna
Medverkande: Annika Hallin, David Bengtsson, Dan Johansson och Edvin Bredefeldt
Spelperiod: hösten 2022 på Byteatern Kalmar Länsteater

Ladda ner utbudsblad:

Information

SPELPERIOD: november - december 2022
MÅLGRUPP: Gymnasiet åk 3 och unga vuxna
LÄNGD: 2,5 h inkl paus
LOKAL: Spelas på Byteatern Kalmar Länsteater
PUBLIK: 146  personer inkl lärare per föreställning

Kostnad

PRIS PER ELEV: 95 kr vid abonnerad föreställning


Frågor och bokning - Kalmar län

Kontakta Anne Haugaard på Byteatern
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0480-43 44 48

 

Vill du veta mer om Byteatern Kalmar Länsteater, så besök gärna vår hemsida: Byteatern.se

Senast uppdaterad

20 april 2023