Vad är du rädd för?

Om föreställningen

Den nyskapade Dockteaterbyrån (tidigare ena halvan av Ölands Dramatiska Teater) fortsätter att turnera med sin föreställning "Vad är du rädd för?". 

Pjäsen handlar om fyra kompisar: Jackan, Tuve, Rosslan och Bebi. De ska alla sova över hos Jackan, uppe på hans gamla vind. De ligger där i mörkret och lyssnar på hur det knarrar i bjälkarna och på hur vinden viner utanför huset. 

Tuve har svårt att somna. Kompisarna kan inte sluta att prata om allt som de tycker är läskigt. Rosslan har sett en monstermördare med huggtänder. Och Bebi har blivit jagad av någon när hon var på väg hem. Tuve är mest rädd för att bli ensam - tänk om det skulle hända hans mamma något!

Föreställningen ställer frågor som: Kan vi vara rädda för sådant som inte finns? Hur ofta händer det läskiga saker egentligen? Kan det rentav vara lite spännande att vara smårädda tillsammans? Nästan lite mysigt?

"Vad är du rädd för?" är en spännande, rolig och mysig föreställning med lekfull musik. Pjäsen bygger på intervjuer som Anna Thorén gjort med lågstadiebarn kring deras rädslor. 

Ensemble: Dockteaterbyrån
Medverkande: Anna Thorén och Violetta Barsotti


Information

TURNÉPERIOD: HT 2024
ÅLDER: 6-9 år
PUBLIK: 60 barn, plus vuxna 
LÄNGD: 40 min 
FST/DAG: 2
SPELYTA: 5  x 5 meter
TAKHÖJD: 3 meter (inte lägre än 2,5 m) 
ELKRAV: vanlig el
MÖRKLÄGGNING: Ja, gärna
BYGG/RIVTID: 1,5 h / 1 h
LOGEBEHOV: 2 kvinnor

Kostnad

Gage för en föreställning: 8500 kr inkl. traktamenten 
Gage för andra föreställningen samma dag och plats: 7500 kr (moms 0%)

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonst-konsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor och bokning - Kalmar län

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Senast uppdaterad

13 mars 2024